Tarieven PCR-Test met COVID reiscertificaat
☝Klik hierboven & Bestel Vandaag!☝

PCR test met reisverklaring Vliegveld Leiden (Lid) voor vakantie naar het buitenland

PCR test met reisverklaring Vliegveld Leiden (Lid) voor vakantie naar het buitenland

Heb je een PCR test met reisverklaring op Vliegveld Leiden (Lid) nodig? Nu de veiligheidscode voor sommige landen of regio’s is veranderd in geel of groen is het eindelijk weer mogelijk om een niet noodzakelijke vliegreis te boeken naar een ander land. Maar dat de maatregelen iets minder strikt zijn betekent niet dat internationaal reizen weer net zo zorgeloos is als voorheen. Ondanks de stijgende aantallen vaccinaties ligt het gevaar voor besmettingen nog steeds op de loer, en daarom is een PCR test met reisverklaring ook nog altijd een verplichting wanneer je voor een reis naar het buitenland vliegt.

Wat is eigenlijk een PCR test met reisverklaring Vliegveld Leiden (Lid?

Een PCR test wordt gebruikt om te bepalen of iemand besmet is met het corona virus. De PCR (Polymerase Chain Reaction) test, is in staat om binnen een relatief korte tijd genetisch materiaal te vermenigvuldigen. De PCR test constateert namelijk of er sprake is van een besmetting aan de hand van deeltjes genetisch materiaal van het virus. Maar wanneer er maar heel weinig genetisch materiaal aanwezig is van het virus, is het lastig om te zien. Daarom vermenigvuldigen ze eerst het testmateriaal zodat het beter zichtbaar is of het corona virus aanwezig is. Dit levert een vrij nauwkeurig testresultaat op, waardoor de test een vereiste is bij een reis naar een ander land. De reisverklaring waar het testresultaat in staat gebruik je om aan te tonen dat je niet besmet bent.

Wat is de procedure van een PCR test met reisverklaring Vliegveld Leiden (Lid)?

Wanneer je voor een reis naar een ander land een PCR test met reisverklaring nodig hebt, dan kijk je eerst of je een test locatie kunt vinden bij jou in de buurt. Heb je een geschikte testlocatie gevonden en maak je een afspraak voor een PCR test, vergeet dan niet om meteen een reisverklaring aan te vragen. Voor de PCR test afnemen hebben ze een kleine hoeveelheid slijm uit je neus- of keelholte nodig. Dit beetje slijm gebruiken ze ook de test op uit te voeren. Dat gebeurt overigens meestal niet op de testlocatie maar in een erkend laboratorium. Er is geen reden om op de testlocatie de uitslag af te wachten. Vaak zijn de testresultaten pas de volgende dag beschikbaar. De testuitslag is positief of negatief. Deze bewoordingen kunnen verwarrend zijn, want een positieve testuitslag is allesbehalve positief. Het betekent namelijk dat er genetisch materiaal van het virus is ontdekt en dat je dus besmet bent geraakt. Bij een negatieve uitslag krijg je het testresultaat en de reisverklaring toegestuurd per email.

Waarom is een PCR test met reisverklaring nog steeds verplicht?

De besmettingsaantallen zijn misschien wel aan het dalen door de vaccinatiecampagnes, maar het corona virus nog is nog niet helemaal op zijn retour. Zolang het virus nog steeds een gevaar vormt is het ontzettend belangrijk om internationale reizigers te blijven testen om nieuwe uitbraken te voorkomen. Dat testen moet gebeuren met een PCR test. Een antigeentest of sneltest is namelijk iets minder nauwkeurig, en zal ook niet worden geaccepteerd. Daarnaast is het zaaks dat de negatieve testuitslag in het Engels is vastgelegd in Non-Covid19 verklaring. Deze officiële reisverklaring moet je laten zien als je landt of bij het inchecken. In de Non-Covid19 staat ook op welke datum en tijdstip de test is uitgevoerd.

Met een PCR test met reisverklaring Vliegveld Leiden (Lid) kun je dus weer een vliegreis maken en genieten van een vakantie in het buitenland.

Tarieven PCR sneltest met Reisverklaring
☝Klik hierboven - Boek Vandaag je coronatest!☝