Tarieven PCR-Test met COVID reiscertificaat
☝Klik hierboven & Bestel Vandaag!☝

Het nut van een PCR test met reisverklaring Wassenaar

Het nut van een PCR test met reisverklaring Wassenaar

Woon je in Wassenaar of omgeving en moet je op reis naar het buitenland, dan heb je een PCR test met reisverklaring Wassenaar nodig. Nu niet noodzakelijke reizen naar het buitenland in beperkte mate weer mogelijk zijn, begint bij velen de wens om een verre vakantie te boeken op te borrelen. Er zijn een aantal landen die voorzichtig hun grenzen weer op een kier zetten voor toerisme, maar er zijn ook nog steeds verschillende beperkende maatregelen van kracht. De exacte maatregelen hangen af van het land van bestemming, maar meestal is een PCR test met reisverklaring een minimumvereiste bij een reis naar het buitenland.

Wat houdt een PCR test met reisverklaring Wassenaar in?

Bij een reis naar het buitenland moet je kunnen aantonen dat geen drager bent van het corona virus. Dat doe je met door middel van een corona test en een reisverklaring. Je kunt niet elke corona test hiervoor gebruiken, alleen een PCR test komt hiervoor in aanmerking vanwege zijn nauwkeurigheid. Sneltesten en andere antigeen testen zoals de testen die in winkels verkrijgbaar zijn worden in dit kader niet geaccepteerd. De PCR test kan uitwijzen of er een besmetting heeft plaatsgevonden op grond van eventueel aanwezig genetisch materiaal van het virus. Als er maar weinig van dat genetische materiaal aanwezig is kan door het vermenigvuldigen van het materiaal toch worden aangetoond dat er sprake is van een besmetting.

Wat is de procedure van een PCR test met reisverklaring Wassenaar?

Voor een buitenlandse reis is een PCR test noodzakelijk, en daarvoor dien je eerst een afspraak te maken bij een testlocatie in de buurt. Bij het maken van deze afspraak kun je meteen aangeven dat je een reisverklaring nodig hebt. Voor de test is een beetje genetisch materiaal nodig wat dient als testmonster. Dat is een kleine hoeveelheid slijm uit je neusholte wat door middel van een neusswab wordt verkregen. De test is vrij complex en wordt daarom niet ter plekke maar in een laboratorium uitgevoerd. Je kunt thuis de uitslag afwachten, die meestal de volgende dag via een email wordt verstuurd samen met de reisverklaring. Een negatieve testuitslag betekent dat je niet besmet bent, en dat er geen deeltjes van het virus zijn getraceerd. Een positief testresultaat betekent dat er wel deeltjes van het virus zijn aangetroffen en dat je dus besmet bent geraakt.

Wat is de reden dat een PCR test met reisverklaring Wassenaar verplicht is bij buitenlandse reizen?

Niet iedereen die drager is van het corona virus krijgt ziekteverschijnselen of belandt in het ziekenhuis. Het is dus goed mogelijk dat je het virus bij je draagt en nietsvermoedend op vakantie gaat in een ander land en nieuwe besmettingen veroorzaakt. De verplichte PCR test is ingesteld om dit soort situaties te voorkomen. Wanneer je gaat reizen moet je daarom bij een grenscontrole of wanneer je incheckt of landt een reisverklaring kunnen overleggen waarin in het Engels staat opgesteld dat je een PCR test hebt gedaan, op welke datum en tijdstip dat was en het testresultaat. Een PCR test met reisverklaring Wassenaar maakt reizen dus niet alleen veiliger voor anderen maar ook voor jezelf.